Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Goede gesprekken en een klein glaasje rode wijn

Michèl Kraandijk (50) gaat eens in de paar weken langs bij de heer Brans (94) voor een goed gesprek. Dit keer op het Vraagelkaar Geluksbankje voor Coloriet De Regenboog. De twee bespreken onder andere het leven, de actualiteit, de politiek en een tijdje geleden natuurlijk de verkiezingen.

De heer Brans heeft een zoon van 60, Michèl is zelf rond de 50 en de kinderen van Michèl zijn rond dezelfde leeftijd als de kleinkinderen van meneer Brans. Op dit vlak is er ondanks het grote leeftijdsverschil dus veel herkenning. De zoon en dochter van meneer Brans (woonachtig in Groningen) en de zoon van Michèl die in Groningen gaat studeren, zijn dan ook vaak onderwerp van het gesprek. Michèl vindt meneer Brans bijzonder joviaal en ook heel erg fit voor zijn leeftijd. “Als ik op die manier oud mag worden, mag ik in mijn handjes knijpen!”, aldus Michèl. Aan het eind van hun gesprek, drinken ze graag een klein glaasje rode wijn en proosten ze op het leven.

Michèl kwam in contact met meneer Brans dankzij zijn vrouw Carla, die de oproep voor een gesprekspartner met een geestige inslag op Vraagelkaar voorbij zag komen. “Het was al voor langere tijd mijn wens om in contact te komen en regelmatig te praten met iemand die daar behoefte aan heeft. Echt de tijd nemen om naar elkaar te luisteren en zo iets voor een ander te betekenen”. Dat is ook wat Michèl als docent op het MBO Sport en Bewegen aan zijn studenten wil meegeven: het is leuk en belangrijk om af en toe een ander in het zonnetje zetten. Bijvoorbeeld door de voedselbank te steunen, een Syriër uit te nodigen voor het eten, een bos bloemen mee te nemen voor je oma. Juist door dat kleine stapje extra te zetten, kun je voor een ander een groot verschil maken!

Positieve beweging Vraagelkaar is volgens Michèl dan ook een prachtig initiatief om iets voor een ander te kunnen betekenen, of aan te geven waar je zelf behoefte aan hebt. Wil je ook een sprankje geluk ervaren? Doe mee via www.vraagelkaar.nl, bel 088-7878901 of bezoek één van de Vraagelkaarcafés. Vraagelkaar, gewoon doen!

Het prachtige bankje voor Coloriet is met liefde ontworpen door Hans Knepper en is mogelijk dankzij Fonds Sluyterman van Loo.